بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 940020712
نام و نام خانوادگي : یگانه حلمی
عنوان پایان نامه : تحقیق و مطالعه پیرامون عادت‌های غذائی افراد مقیم تهران، بویژه افراد شاغل
دانشكده : دانشکده هنر
گروه تحصيلي : طراحى‏صنعتى
رشته/گرایش تحصيلي : طراحي صنعتي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) : سالومه سروری ,
استاد مشاور (عضو هیات علمی مرکز) : مهرداد نوری ,
چكيده : تغذیه صحیح ضمن تامین کالری و مواد مغذی مورد نیاز بدن، از افزایش یا کاهش نا مناسب وزن و همچنین اختلال‌های جسمی‌ و روانی‌ جلوگیری می کند. انسان ها برای حفظ و ارتقاء سلامت خود نیازمند تغذیه مناسب هستند. در دهه‌های اخیر فشار‌های عصبی و مشکلات روحی‌ روانی‌، بخش عمده‌ای از زندگی‌ افراد را در محیط اجتماعی تحت تاثیر قرار داده است. با افزایش جمعیت، فناوری و تکنولوژی نیز پیشرفت کرده است و زندگی‌ شخصی‌ و عمومی‌ افراد را تغییر داده است که از آن جمله تغییر محیط‌های کاری، افزایش حجم کار، سرعت انجام عملیات کاری و سایر موارد می باشد. در این میان، کارمندان جامعه بزرگی‌ از نیروی کار یک کشور را تشکیل می دهند که ساعات طولانی‌ از روز را در اداره‌ها مشغول به کار هستند. با توجه به اینکه تغذیه صحیح اهمیت خاصی‌ در پیشگیری و و درمان بیماری داشته و میتواند یکی‌ از عوامل موثر بر کاهش بیماری افراد باشد، بررسی‌ وضعیت تغذیه کارمندان با هدف بهبود و ارتقاع سطح سلامت جسمانی و روانی‌ آنان اهمیت بسیاری می یابد. از اهداف دیگر پژوهش : - ترغیب کارمندان به مصرف مقادیر کافی میوه و سبزی در محل کار - درک اهمیت تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی مورد نیاز توسط کارمند - طراحی محصول یا سیستمی کارا و قابل استفاده برای افزایش سلامتی کارمندان - ایجاد حس لذت از فرایند غذا خوردن توسط کارمند در محل کار - ایجاد الگوی رفتاری در انتخاب درست مواد غذایی توسط کارمند مطالعات متعددی، ارتباط بین مصرف کافی‌ میوه و سبزی و کاهش خطر سرطان، چاقی، دیابت و افت قابل توجه فشار خون را نشان داده ا‌ند. هدف این پروژه مهیا نمودن بستری مناسب با استفاده از علم و هنر کاربردی طراحی صنعتی در راستای دستیابی به این مهم نزد گروه هدف خود می باشد که با توجه به احتیاجات مخاطب خود و شناسایی و مطالعه پیرامون آنها، اقدام به طراحی و تولید محصول مورد نظر نموده که ضمن آماده سازی و ارائه وعده غذایی مطلوب و حفظ ارزش های آن، با استفاده از علم روز و تجهیزاتی مختصر در قالب ارزش افزوده، خدمات مکملی نظیر نمایش مقدار وزن هر وعده غذایی، دمای لحظه ای مواد، برخورداری از چندین محفظه جهت آسایش و لذت بیشتر مخاطب، طراحی کاربردی فضای موجود ضمن در نظر گرفتن راحتی استفاده هنگام حمل و نقل و پاره‌ای از این دست اقدامات، بیشترین میزان رضایتمندی را نزد گروه هدف خود ایجاد نموده و لذت خرید و استفاده مثال زدنی ای را برای مخاطبین خود به ارمغان آورد
كلمات كليدي : عادت‌های غذائی، تهران، افراد شاغل
تاريخ دفاع : 1397-06-19